Proizvodi za telad i mlečne konje

Informacije o pojedinačnim proizvodima za telad i mlečne konje možete dobiti ovde.

Dijetetski dodaci

EQI® Bronchial

 

Ako disajni putevi konja nisu zdravi, dovoljno uzimanje kiseonika je kompromitovano. Suv kašalj i iscedak iz nozdrva obično se javljaju zajedno. Prašina, hladno i vlažno vreme i slab imunološki sistem komplikuju sposobnosti samočišćenja respiratornog trakta. To može dovesti do infekcije. Kombinacija aktivnih sastojaka u EQI® Bronchialu pozitivno podržava ceo respiratorni sistem.

Karakteristike

 • Podstiče prirodnu funkciju respiratornog trakta
 • Poboljšava dobrobit i opšte stanje
 • Dobro uravnotežena formulacija eteričnih ulja.

 

Upotreba

EQI® Bronchial se koristi  pomoću spreja u ishrani i / ili u štali. Dobro uravnotežena kombinacija aktivnih sastojaka u EQI® Bronchialu podržava respiratorni trakt i obezbeđuje funkcionalnost imunološkog sistema.

 

Pakovanje

1 l boca / 5 l kanister.

 

 

EQI® Gastiv

Iritacija želuca, koja može dovesti do želudačnih čireva, primećuje se kod sportskih i slobodnih konja i na žalost kod svakog drugog ždrebeta. Predstojeći sekundarni problemi kao što su neravnoteža mikrobiota debelog creva i problem tečne stolice značajno utiču na dobrobit životinje. EQI® Gastiv je optimalan dodatak ishrani za smanjenje problema sa želucem i crevima.

 

Karakteristike

 • Podržava regeneraciju želudačne sluzokože
 • Smanjuje problem vodene stolice
 • Poboljšava svarljivost u debelom crevu
 • Podstiče opšte zdravlje i učinak.

 

Indikacija

EQI® Gastiv podržava konje, ponije i ždrebad u slučaju gastrointestinalnih problema. Kombinacija aktivnih sastojaka u EQI® Gastiv poboljšava dobrobit vaše životinje.

 

Pakovanje

 

Kofa od 7kg.

EQI® Milkstart

Nedostatak mleka i bolesti ili gubitak kobile dovode do zavisnosti ždrebeta na mlečnoj zamenici. EQI® Milkstart nudi optimalnu alternativu mleka kobile.

 

Karakteristike

 • Optimalan razvoj ždreba
 • Vrlo svarljiva
 • Osigurava prvu pomoć.

 

Indikacija

EQI® Milkstart podržava ždrebad bez majke  i ždrebad čije majke ne mogu da proizvedu dovoljno mleka. EQI® Milkstart promoviše snažan rast i zdrav razvoj ždreba.

 

Pakovanje

 

Vreća od 20 kg.

EQI® Protector

Pasivni imunitet kod novorođenčadi se vremenom smanjuje, dok se aktivni imunitet gradi sporo. Imunološki jaz se javlja u periodu tranzicije od pasivnog do aktivnog imuniteta. Ovaj jaz je veliki izazov za mladu životinju. Kod odraslih konja i ponija stres, bolest ili vakcinacija mogu privremeno uticati na imunološki sistem. EQI® Protector pruža dodatnu dozu esencijalnih nutrijenata i imunoglobulina ždrebetu odmah nakon rođenja, i slabijim konjima ako je potrebno.

 

Karakteristike

 • Poboljšava unos imunoglobulina
 • Ojačava imuni sistem
 • Podržava razvoj pozitivne crevne mikroflore.

 

Indikacija

EQI® Protector podržava ždrebad neposredno nakon porođaja, u periodima nedovoljnog unosa kolostruma (bolest, gubitak kobile, rani porođaj i rođenje blizanaca), u fazi odbijanja i tokom blagog crevnog poremećaja. Konji i poniji primaju EQI® Protector nakon vakcinacije, dehelmintizacije, promena u ishrani,tokom transporta, blagih crevnih poremećaja, lošeg opšteg stanja i oporavka.

 

Pakovanje

 

Špric 32ml.

Hoof & Coats ®

Primena:

Specijalna kombinacija visoko efikasnih pojedinačnih hranljivih sastojaka u Hoof & Coats doprinosi optimalnom, zdravom razvoju kopita i dlake. Rezultat su sjajna dlaka i jaka kopita, oboje veoma važni za konje koji su mladi i koji prolaze intenzivan trening. Hoof & Coats su takođe nezamenljivi u štalama koje prodaju konje i tokom javnih
pojavljivanja.

Cink obezbeđuje normalnu funkciju kože i sluzokože i jača imuni sistem. Kao osnovni koenzim u brojnim
kompleksima enzima, cink je ključan za sjajnu dlaku, jaka kopita i gipku kožu.

Bakar je od ključne važnosti za optimalno zdravlje i boju dlake. Nedostatak bakra za posledicu ima disfunkcije koje
se odražavaju u pigmentaciji i lošoj strukturi dlake.

Hoof & Coats sadrži cink i bakar u velikim količinama, mikroelemente (iz BioKey® niza organskih minerala) u cilju
obezbeđenja odličnih rezultata.

Biotin ima direktan efekat i njime se poboljšava otpor na pritisak i izdržljivost spoljašnjih zidova kopita. Time se sprečavaju oštecćnja kopita, kože ili dlake.

Vitamin B6 ima značajnu ulogu u metabolizmu amino kiselina i njegov nedostatak utiče na probleme kože.

Metionin je od izuzetne važnosti za razvoj keratina, ključnog strukturalnog proteina roževine kopita, kože i dlake. Pomoću keratina jača se roževina kopita. Dobra snabdevenost keratinom zavisi od metionina u ishrani i za posledic ima bolje potkivanje i stabilniju, otporniju i dugotrajniju roževinu kopita.

Sastojci:

 • Mešavina BioKey® izvora
 • Biotin, Vitamin B6, Metionin

Doziranje:

 • 20 g / po konju / na dan
Magno Relax ®

Primena:

I kod mladih i kod starih konja može se javiti nervoza, uznemirenost, nedostatak gipkosti, otpor zauzdavanju ili stezanju. Takvo ponašanje može se pojačati usled stresa tokom takmičenja ili transporta, tokom pripitomljavama novih konja ili ukoliko dođe do nove i opasne situacije. Jedinstveni sastav Magno Relax smiruje konja i omogućava mu da se bolje usredsredi, koncentriše i da bolje sluša, istovremeno poboljšavajuci gipkost, fleksibilnost i volju da izvršava zadatke.

Magnezijum štiti nerve i važan je za prenos svih nervnih impulsa, kao i kod grčeva u mišicima. Pri adekvatnom unosu magnezijuma, proizvodnja hormona stresa je smanjena, a konj je opušteniji.

Vitamin E smanjuje ukocenost leđa, vrata i mišica sapi i za posledicu ima bolju gipkost i fleksibilnost.

B-vitamini su važni za funkcije koenzima. U slučaju nedostatka B-vitamina aktivnosti odgovarajucih koenzima su smanjenje, što vodi ka metaboličkim insuficijencijama. Takve disfunkcije često se manifestuju kao uznemirenost, grčevi, srčana oboljenja i eventualno loš učinak.

Nikotinska kiselina igra ključnu ulogu u metabolizmu svake ćelije i njen nedostatak može za posledicu da ima loše funkcionisanje nervnog sistema.

Triptofan ima dvostruku funkciju, prva je sinteza nikotinske kiseline a druga je njegov metabolizam u serotonin. Serotonin deluje kao neurotransmiter u sinapsama nervnih ćelija. Seratonin ima znacajnu ulogu u kontrolisanju prenosa stimulusa srca i muskulature različitih organa.

Sastojci:

 • BioKey®
 • Vitamin E (a-tokoferol acetat)
 • Kompleks vitamina B
 • Nikotinska kiselina
 • Triptofan

Doziranje:

25 g / po konju / na dan

Kontaktirajte nas ovde: